Hirdetés Osliban 2022. február 6.-án, az évközi 5. vasárnapon:

A héten volt Szent Balázs püspök napja. A hagyományos Balázs – áldásra most a szentmise után, illetve holnap a reggeli szentmise után kerül sor.

A héten  febr. 11.-én, pénteken a lourdesi jelenés napján lesz a betegek napja. Azon a napon este 6 órakor a szentmisében kiszolgáltatom a betegek szentségét. Az evangélium, illetve a keresztségi hitvallás után a betegek szentségében részesítem a szentséget venni kívánókat. Mindenki, felveheti, aki betegséget hordoz, fiatalabb is, ha például műtét előtt áll. Előtte szentgyónást kell végezni. 

Ne felejtsük el, hogy a szentséget Jézus, gyógyításnak szánta és nem a földi életből való távozásra. De a betegek szentsége Jézus legnagyobb ajándékát, az élet beteljesedését, az üdvösséget is közvetíteni akarja.

Ebben az évben a szentségimádási napunkat február 13. – án vasárnap tartjuk. Mint az utóbbi időben korábban is tettük, a reggeli szentmise után helyezem az oltáriszentséget az oltár trónusára, majd kb. ½ 11 óráig szentóra lesz. Azt követően helyezem vissza oltáriszentséget a tabernákulumba és véget ér a szentségimádási napunk. Aki megteheti, szíveskedjék a napját úgy szervezni, hogy részt tudjon venni a szentórán.

Mivel ezt a vasárnapot követő hét lesz a házasság hete, a szentóra egy részében házaspárokért és a családokért imádkozunk.

Február 26.-án szombaton 9 órakor hittanóra lesz a bérmálkozóknak az osli plébánián. Ezt követően Csornán a premontreiek kolostorát és a szerzetes atyák életét mutatják be nekünk. Ezután hazatérünk és egyszerű ebéddel zárjuk a napot. Mindenki hozza el a sárga hittankönyvét.

Ha tetszett a cikk, akkor akár itt meg is oszthatod: