Hirdetés Osliban 2022. május 8.-án, húsvét 4. vasárnapján:

Ma van Jó Pásztor vasárnapja, a papi és szerzetesi hivatások világnapja. Ezen a vasárnapon Jézusról, a Jó Pásztorról és a papi hivatásról elmélkednek a katolikus templomokban, és imádkoznak papi és szerzetesi hivatásokért. A győri egyházmegyében így nálunk is, ezen a vasárnapon gyűjtést tartunk a papnevelés céljaira, a papnevelő intézet javára.

A héten pénteken, május 13.-án lesz 105. éve a fatimai jelenésnek. Három kisgyereknek, Ferencnek, Jácintának és Lúciának, a fatimai látnokoknak jelent meg a Szűzanya 1917. május 13.-án, és ez a jelenéssor májustól októberig, igen jelentős hatással lett a katolikus lelkiségre. Ferencet és Jácintát 2000. évben avatta szentté a pápa, Lúcia 2015. évben 98. évében halt meg a portugáliai Coimbrában kármelita apácaként. Nálunk pénteken nem lesz szentmise.

Május 21.-én szombaton, hittan délelőttöt tartunk a bérmálkozók számára 9.00 órától 12.00 óráig az osli plébánián. A sárga hittankönyvet mindenki hozza el. Bérmálásra június 4.-én szombaton 10.00 órakor kerül sor a veszkényi plébánián.

Ha tetszett a cikk, akkor akár meg is oszthatod