Hirdetés Babóton 2024. január 14.-én az évközi 2. vasárnapon:

A héten csütörtökön, jan. 18.-án este nem 7 órakor, hanem 6 órakor lesz a zárszámadási és költségvetési gyűlés a plébánián. Kérem a testület tagjainak szíves megjelenését.

Előre említem, hogy febr. 11.- a lourdesi jelenés napja vasárnapra esik. Ez a nap egyben Szent II. János Pál pápa óta a betegek napja. Mi is megtartjuk a betegek napját azon a napon. A szentmisében kiszolgáltatom a betegek szentségét azoknak, akik ezt kívánják.

Egyházunk tanítása sszerint:
„1004. kán. – 1. §. A betegek kenetét annak a hívőnek lehet kiszolgáltatni, aki értelme használatának elérése után, betegség vagy életkora miatt veszélybe kerül. 2. §. Ezt a szentséget meg lehet ismételni, ha a beteg felépülése után újra súlyos betegségbe esik, vagy ha ugyanannak a betegségnek a folyamán a veszély súlyosabbá válik.” A szentség vételére szíveskedjenek feliratkozni. Előtte szentgyónást kell végezni.

Az Ökumenikus Imahét 2024-ben január 21. és 28. között kerül megrendezésre. Az esemény budapesti nyitó istentisztelete 2024. január 21-én, vasárnap a Szent István-bazilikában lesz.

Jövő vasárnap a szentmisén felolvasással következik Őri Miklós. Szerdán 15.00- tól 16.00 óráig imaóra lesz.

Oszd meg a cikket, hogy mások is elolvashassák!

Scroll to Top