Hirdetés Osliban 2024. február 4.-én az évközi 5.vasárnapon:

Szent Balázs Püspök Napja:

Tegnap volt Szent Balázs püspök napja. A hagyományos Balázs-áldásra most a szentmise után kerül sor.

Elsőáldozók Értekezlete:

Február 8-án, csütörtökön 18:30-kor elsőáldozók számára értekezletet tartunk.

Betegek Napja:

Jövő vasárnap, február 11-én, a lourdesi jelenés napján lesz a betegek napja. Reggel 8:00 órakor kezdődő szentmisében kiszolgáltatom a betegek szentségét. Az evangélium, illetve a keresztelési hitvallás után a betegek szentségében részesítem a szentséget venni kívánókat. A szentséget mindenki felveheti, aki betegséget hordoz, beleértve a fiatalabbakat is, ha például műtét előtt állnak. Előtte szentgyónást kell végezni.

A Betegek Szentségének Jelentősége:

Ne felejtsük el, hogy a szentséget Jézus gyógyításnak szánta, nem pedig a földi életből való távozásra. A betegek szentsége Jézus legnagyobb ajándékát, az élet beteljesedését és az üdvösséget is közvetíteni akarja.

Szentségimádási Nap:

Február 18-án tartjuk a szentségimádási napunkat. A reggeli szentmise után a lelkipásztori segítő kihelyezi az oltáriszentséget az oltár asztallapjára, és az imádás jeleként tömjén füsttel illeti. A szentségimádási könyv vezetésével megtartja a szentségimádási órát. Ezt követően áldás nélkül az oltáriszentséget a tabernákulumba helyezi. Kérjük a híveket, hogy ezen a vasárnap délelőttön mindenki szenteljen legalább egy órát a szentségi Jézus imádására.

Oszd meg a cikket, hogy mások is elolvashassák!

Scroll to Top