Hirdetés Szárföldön 2023. november 19.-án az évközi 33. vasárnapon:

Ebben az évben vasárnapra esik Árpádházi Szent Erzsébet napja. Ő a segítő, adakozó szeretet példája. Az elmúlt vasárnap körlevélben hirdette meg a püspöki kar erre a vasárnapra, a Magyar Katolikus Karitász javára való gyűjtés napját.

Jövő vasárnap november 26.-án, Krisztus király ünnepével zárul az idei egyházi év és az azt követő vasárnap kezdődik a karácsonyi előkészület, az Advent ideje. Adventben minden szerdai szentmise hajnali mise lesz és reggel 6 órakor kezdődik. Szombatonként este a 16.30 kor kezdődő szentmiséken gyújtjuk meg a soron következő ádventi gyertyát.

Krisztus Király ünnepe, amint szóban értesültem róla – a szárföldi templom szentségimádási napja. Mi is megtartjuk, de másként, nem egész napra érvényesen, hanem szentóra keretében. Jövő vasárnap 16. 00 órakor az oltáriszentséget ünnepi szentségtartóban az oltárra helyezem. Majd szentóra következik szentírási részletekkel, válaszos imákkal és énekekkel. A szentóra 17.00 előtt néhány perccel zárul, majd a szokásos szentmise következik.

Jövő szombaton november 25.-én 10 órától 10.45 óráig hittanóra lesz a bérmálkozásra készülők számára.

Oszd meg a cikket, hogy mások is elolvashassák!

Scroll to Top