Hirdetés Veszkényben 2024. január 14.-én az évközi 2. vasárnapon:

Január 19.-én, a hét péntekén este 6 órakor zárszámadási és költségvetési gyűlés lesz a plébánián.Kérem a testület tagjainak szíves megjelenését.

Holnap hétfőn 14.15-kor Nyerges Endréné Sarolta tanítónő temetési gyászmiséje lesz, mad 15.00 kor kerül sor temetésére.

Előre említem, hogy febr. 11.- a lourdesi jelenés napja vasárnapra esik. Ez a nap egyben Szent II. János Pál pápa óta a betegek napja. Mi is megtartjuk a betegek napját. A szentmisében azon a napon kiszolgáltatom a betegek szentségét azoknak, akik ezt kívánják.

Egyházunk tanítása sszerint:
„1004. kán. – 1. §. A betegek kenetét annak a hívőnek lehet kiszolgáltatni, aki értelme használatának elérése után, betegség vagy életkora miatt veszélybe kerül. 2. §. Ezt a szentséget meg lehet ismételni, ha a beteg felépülése után újra súlyos betegségbe esik, vagy ha ugyanannak a betegségnek a folyamán a veszély súlyosabbá válik.” A szentség vételére szíveskedjenek feliratkozni. Előtte szentgyónást kell végezni.

Január 27.-én szombaton hittanóra lesz a bérmálkozók részére az osli plébánián. A hittanóra azon a napon 9 órakor kezdődik és ¾ 10 óráig tart.

Az Ökumenikus Imahét 2024-ben január 21. és 28. között kerül megrendezésre. Az esemény budapesti nyitó istentisztelete 2024. január 21-én, vasárnap a Szent István-bazilikában lesz.

A minisztrálás rendjét kifüggesztettük a hirdető táblára. Jövő vasárnapra Nagy Dávid és Piroska János Sámson jönnek sorra.

Oszd meg a cikket, hogy mások is elolvashassák!

Scroll to Top