Hirdetés Veszkényben 2024. január 7.-én, Urunk megkeresztelkedésének vasárnapján:

A jövő vasárnapi szentmisén megemlékezünk a 81 évvel ezelőtt, 1943. január 12.-én, és az azt követő napokban, a Don folyó mellett elesett közel százezer magyar katonáról.

Ma Urunk megkeresztelkedésének vasárnapjával lezárul a karácsonyi idő. A karácsonyfák és a betlehem még febr. 2.-ig, Gyertyaszentelőig a templomban maradnak.

A jövő pénteken a szokásos irodai óra ismét elmarad a kapuvári templomban történő megemlékező szentmise miatt. Holnaptól kezdetét veszi a böjtelő idő, ami február 14.-ig Hamvazószerdáig tart. Ebben az évben március 31.-én lesz Húsvét. Az elsőáldozás időpontját hamarosan megjelöljük, de egyeztetni kell az egyházközségekkel.

Bérmálásra április 28.-án kerül sor Veszkényben. A győri megyéspüpök úr hozzájárulásával a bérmálásra Berta Tibor tábori püspök úr érkezik hozzánk. Őt kértem meg arra is, hogy az újjáépült plébániára adott áldásával adja azt át rendeltetésének.

Január 27.-én szombaton hittanóra lesz a bérmálkozók részére az osli plébánián. A hittanóra azon a napon 9 órakor kezdődik és ¾ 10 óráig tart.

Kérem azokat a jegyeseket, akik ebben az évben esküvőt terveznek, szíveskedjenek jelezni. Egyenlőre a pontos időpontokat lenne szükséges közölni, jegyes oktatást később beszélnénk meg.

Oszd meg a cikket, hogy mások is elolvashassák!

Scroll to Top