Hirdetés Osliban 2023. október 29.-én az évközi 30. vasárnapon:

A héten, november 1.-szerdán, Mindenszentek ünnepe lesz. Ez az ünnep parancsolt ünnep, szentmisénk reggel 8 órakor lesz. Mindenszentek ünnepén, szerdán délután 3 órakor a temetői kápolnában gyűljünk össze. Ott elimádkozzuk a Mindenszentek litániáját, majd megáldom azokat a sírokat, amelyeket erre bejelentettek.

Másnap, csütörtökön lesz halottak napja. Szentmisénk este 6 órakor kezdődik. A szentmisét az egyházközség halottjaiért ajánljuk fel.

November 1-8 között teljes búcsú nyerhető az elhunytakért. Azok ajánlhatják fel, akik imádságos lélekkel látogatják a temetőt, elvégzik szentgyónásukat, áldoznak és imádkoznak a Szentatya szándékára.

Pénteken november hónap első pénteke lesz. Kedves híveinket a szokott időben látogatom meg.

Tisztelettel kérem, hogy azok, akik a jövő évben itt Osliban templomi házasságkötést terveznek, szíveskedjenek minél előbb az időpont bejegyzése miatt jelentkezni. Egyelőre csak a pontos időpontot lenne szükséges bejegyezni.

Mindenszentek és halottak napja kapcsán tisztelettel kérem, hogy a hétközi szentmisés napokon csütörtökön szombaton és vasárnap kedves halottaikért, elhunyt családtagjaikért jegyeztessenek szentmiséket. Ma már két szál világ drágább, mint ha egy szentmisét kérünk halottainkért, pedig a temetői virágnál az imádság és szentmise sokkal többet ér. Már a teljes 2024. évre lehet szentmisét beíratni.

November 11.-én szombaton Szent Márton ünnepén az esti szentmise keretében minisztráns avatást tartunk. Ez a szép szertartás a minisztrálás értékét és fontosságát is kiemeli. A szentmise természetesen éppúgy vasárnapra is érvényes, mint máskor. A minisztránsainknak némi meglepetés adományt is adunk. Előző napon, pénteken a minisztráns próba után kb. ½ 6 órakor szentgyónási lehetőség lesz a számukra. Szeretnénk, hogy aki már volt elsőáldozó, a szentmisén szentáldozáshoz járuljon.

Oszd meg a cikket, hogy mások is elolvashassák!

Scroll to Top