Hirdetés Osliban 2021. május 9.-én, Húsvét 6. vasárnapján:

Május 7.-én a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia közleményt adott ki. Ebben figyelmeztetnek arra, hogy a templomi eseményeken továbbra is a járványhelyzetnek megfelelő módon vegyünk részt. Mindig viseljük a maszkot, tartsuk a távolságot. Közlemény első pontjában azonban, a korábban, a szentmiséken való személyes jelenlét kötelezettsége alól történt felmentést visszavonják. Az általános törvény, a vasárnapi és parancsolt ünnepeken való szentmise hallgatás kötelezettsége, ismét érvényes.

Jövő vasárnap Urunk Mennybemenetelének vasárnapja lesz, ezen a napon tartjuk Veszkényben az elsőáldozást.

Urunk Mennybemenetelének napja, a Húsvét utáni 40. nap igazában csütörtökön van – ez az áldozó csütörtök – de az ünnepét vasárnap tartja az egyház. Jövő vasárnap- a szentmise a szokott időpontban reggel 8 órakor lesz.

Azt követően Pünkösdvasárnap lesz Osliban az elsőáldozás. Már előre jelzem, hogy Pünkösdvasárnap, május 23.-án, 10 órakor lesz templomunkban az elsőáldozási szentmise.

Korábbi években az elsőáldozási miséhez mindjárt hozzá kapcsoltunk kis vendéglátást a plébánián. Most ez elmarad.

Az elsőáldozók gyónására május 22.-én szombaton 17.00- kor kerül sor. Az elsőáldozók után mások is jöhetnek ekkor gyónást végezni.

A templomban nincsen létszámkorlátozás. Mégis most azt kérem, hogy a kedves hívek lehetőleg inkább szombaton, az előesti szentmisén vegyenek részt. Így biztosítsunk helyet az elsőáldozáson részt vevő hozzátartozók számára, illetve így jobban legyen megtartható, az un. szociális távolságtartás.

Május 20.-án, csütörtökön 19.30-kor itt a templomban megbeszélés lesz az elsőáldozók szülei számára.

Május 22.-én szombaton 9.00-kor a bérmálkozókkal próbáljuk el a szentmise menetét, a helyfoglalás és a cselekvés pontos rendjét.

Május 16.-án, jövő vasárnap a kiírás szerint nincsen minisztráns. Aki közülük a szentmisén itt lesz, szíveskedjék bejönni minisztrálni.

Ha tetszett a cikk, akkor akár meg is oszthatod

Share on facebook