Hirdetés Veszkényben 2021. május 9.-én, Húsvét 6. vasárnapján:

Május 7.-én a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia közleményt adott ki. Ebben figyelmeztetnek arra, hogy a templomi eseményeken továbbra is a járványhelyzetnek megfelelő módon vegyünk részt. Mindig viseljük a maszkot, tartsuk a távolságot. A közlemény első pontjában azonban, a korábban, a szentmiséken való személyes jelenlét kötelezettsége alól történt felmentést visszavonják. Az általános törvény, a vasárnapi és parancsolt ünnepeken való szentmisehallgatás kötelezettsége, ismét érvényes.

Jövő vasárnap Urunk Mennybemenetelének vasárnapja lesz, ezen a napon tartjuk Veszkényben az elsőáldozást. Elsőáldozáshoz járuló gyerekek: Györkös Mátyás Lőrinc, Nagy Kata, Orbán Benitó, Pandur Cintia, Stanitz Márk, Vörös Fanni, és Benke Milán.

Az elsőáldozási szentmise kezdési időpontjában nincs változás, most is rendesen de. ½ 10 órakor lesz. Az elsőáldozók hozzátartozói számára majd az első padokban helyeket fogunk fenntartani. Ezt majd az odahelyezett lapok jelzik. Május 12.-én szerdán 18.30 kor itt a templomban tartunk megbeszélést az elsőáldozók szülei számára.

Korábbi években az elsőáldozási miséhez mindjárt hozzá kapcsoltunk kis vendéglátást a plébánián. Most ez elmarad.

Gyónás az elsőáldozók számára május 15.-én szombaton délután 5 órakor lesz. Szülők és hozzátartozók is végezhetnek szentgyónást.

Május 23.-án, Pünkösdvasárnap lesz Osliban az elsőáldozás. Már előre jelzem, hogy Pünkösdvasárnap, május 23.-án, itt Veszkényben a szentmise kivételesen reggel 8 órakor lesz.

Május 22.-én szombaton 9.00-kor a bérmálkozókkal próbáljuk el a szentmise menetét, a helyfoglalás és a cselekvés pontos rendjét az osli templomban.

Jövő vasárnap a kiírás szerint: Nagy Dávid és Piroska János Sámson következnek a minisztrálással.

Ha tetszett a cikk, akkor akár itt meg is oszthatod:

Share on facebook