Hirdetés Veszkényben 2024. június 23.-án, az évközi 12. vasárnapon:

Keresztelő Szent János búcsú ünnepét ma, vasárnap tartottuk meg. Holnap, 24.-én nem tartunk szentmisét.

Június 28.-án pénteken 15:15-kor temetési gyászmise kezdődik, majd 16:00-kor kerül sor Nagy János édesapa, nagyapa temetésére. Mivel már korábban bejegyzett szándék van az esti 6 órai szentmisére, ezért azt is megtartjuk.

Június 29.-én szombaton lesz az apostol fejedelmek, Szent Péter és Szent Pál ünnepe. Nálunk nem lesz szentmise. Másnap, 30.-án van a gyűjtés a szentszék javára. Ezt az ún. péterfillér gyűjtést mi nem június 30.-án, hanem július 7.-én vasárnap tartjuk meg.

Ahogy korábban hirdettem, június 30.-án vasárnap tartjuk meg Sarlós Boldogasszony ünnepét. Ezen a napon a szentmisét hagyományosan a Zalka kápolnaként ismert és Sarlós Boldogasszony címére felszentelt kápolnánál tartjuk. Jó idő esetén most is kimegyünk a kápolnához, és a 9:30-kor kezdődő szentmisét Ézsöl Krisztián újmisés atya fogja celebrálni.

Július 2.-án kedden, Sarlós Boldogasszony napján nem lesz szentmise.

A Jubiláns Házaspárok Hálaadását KÉT CSOPORTBAN tartják a SZÉKESEGYHÁZBAN 2024. szeptember 7-én, szombaton:

  • A 10:00 órakor kezdődő szentmisében az 5-35. házassági évfordulójukat ünneplők,
  • A 15:00 órakor kezdődő szentmisében pedig a 40-70. házassági évfordulójukat ünneplők adnak hálát.

Kérik a plébános atyákat, hogy hirdessék meg a lehetőséget azon hívek számára, akik ebben az évben ünneplik szentségi házasságkötésük 5., 10., 15. stb. évfordulóját.

Gyűjtsék össze a szükséges adatokat: férj neve, feleség lánykori neve, a szentségi házasságkötés helye, ideje. Kérjük, hogy ügyeljenek a nevek pontos írásmódjára, mert a regisztrációban megadott módon kerülnek feltüntetésre az emléklapon.

Regisztrálni legkésőbb 2024. augusztus 10. 24:00 óráig lehet.

Oszd meg a cikket, hogy mások is elolvashassák!

Scroll to Top